Παιδικός διαγωνισμός μουσικής - Вестник Кипра

Παιδικός διαγωνισμός μουσικής

Просмотров: 782

στα πλαίσια της εκδήλωσης GALAXY OF TALENTS

music contest 2018 5

1. ΣΤΟΧΟΙ

- να παρέχει στα παιδιά που διαμένουν στην Κύπρο την ευκαιρία να δείξουν τα ταλέντα τους στο ευρύ κοινό·
- να δοθεί στα παιδιά ένα κίνητρο για ανάπτυξη και επαγγελματική ανέλιξη·
- να ενθαρρύνει για περαιτέρω εξέλιξη όσους έχουν ήδη φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο δεξιοτήτων·
- να αυξηθεί το επίπεδο εκτέλεσης των μουσικών έργων·
- να ανοίξει το δρόμο προς τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς για τους νικητές του GALAXY OF TALENTS.

2. ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Ο εκδοτικός οίκος Vestnik Kipra και το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού με την υποστήριξη του Δήμου Λεμεσού

και του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Creative World»   SM logo col


Συμπρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής: η Ναταλία Καρντάς, εκδότρια και αρχισυντάκτρια του Ομίλου Vestnik Kipra και ο Βάσος Αργυρίδης, συνθέτης και διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου.

3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
Προημιτελικός (ακροάσεις) - έως τις 16/11/2018.
Ημιτελικός - Παρασκευή 23/11/2018 στις 18:00.
Τελικός - Σάββατο 24/11/2018 στις 12:00.

4. Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από επαγγελματίες μουσικούς, μαέστρους, συνθέτες, τραγουδιστές και ηθοποιούς, καθώς και από εκπροσώπους τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της Κύπρου. Στους προημιτελικό, ημιτελικό και τελικό, η Κριτική Επιτροπή θα περιλαμβάνει 8 μέλη. Το 50% της Επιτροπής αυτής θα αλλάζει (από τον προημιτελικό στον ημιτελικό και από τον ημιτελικό στον τελικό) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί μια αντικειμενική προσέγγιση στην αξιολόγηση. Ο πλήρης κατάλογος των μελών της Κριτικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί αμέσως πριν από την παράσταση.
Απαγορεύεται να συμμετέχουν στην Κριτική Επιτροπή οι διευθυντές και το προσωπικό των μουσικών σχολών που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ.

5. ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ

Καλλιτέχνες ηλικίας 7 - 18 ετών καλούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.
Οι διαγωνιζόμενοι χωρίζονται στις ακόλουθες ηλικιακές ομάδες:
Ηλικιακή ομάδα Α: 7 μέχρι 10 ετών.
Ηλικιακή ομάδα Β: 10 μέχρι 14 ετών.
Ηλικιακή ομάδα Γ: 14 μέχρι 18 ετών.

6. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

«ΠΟΠ ΤΡΑΓΟΥΔΙ» (σόλο)
«ΠΙΑΝΟ» (σόλο)
«Έγχορδα μουσικά όργανα» (σόλο)

Οι διαγωνιζόμενοι δικαιούνται να δηλώσουν συμμετοχή μόνο σε μία από τις πιο πάνω κατηγορίες. Ο μέγιστος χρόνος εκτέλεσης ενός μουσικού έργου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 λεπτά.

7. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Ο συμμετέχων, ο δάσκαλός του ή οι γονείς του πρέπει να αποστείλουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра., αναφέροντας το ονοματεπώνυμό, την ηλικία, τον αριθμό τηλεφώνου, καθώς και το πλήρες όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας ενός γονέα/δασκάλου. Είναι επίσης απαραίτητο να αναφερθεί η σχετική κατηγορία στην οποία θα λάβει μέρος ο διαγωνιζόμενος.

Εγγραφή

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 05/11/2018.

Μετά την έγκριση της αίτησης, θα πρέπει να συμπληρωθεί ένα έντυπο διαγωνιζόμενου και να δοθούν οι παρακάτω πληροφορίες:

Για κάθε μουσικό έργο είναι απαραίτητο να αναφερθεί ο τίτλος, ο συνθέτης, ο στιχουργός, το πλήρες όνομα του καλλιτέχνη και το όνομα της μουσικής σχολής, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του κινητού τηλεφώνου, της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και της διεύθυνσης οικίας (εργασίας), και η οντότητα(-ες) στην οποία κατοχυρώνονται τα πνευματικά δικαιώματα του ολόκληρου έργου ή μέρους αυτού (αφορά έργα πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι ερμηνευτές (ποπ τραγούδι και έγχορδα μουσικά όργανα) πρέπει να αναφέρουν τον συνοδεύοντα μουσικό (εάν υπάρχει).

8. ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ

Αποδεκτές είναι οι μορφές ήχου MP3 και WAV.
Τα φωνογραφήματα πρέπει να αποστέλλονται στην ηλεκτρ. διεύθυνση Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. μέχρι τις 05/11/2018.
Κατά την άφιξη στον χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους τα αντίτυπα του φωνογραφήματος σε USB.
Οι συμμετέχοντες στις κατηγορίες «Ποπ Τραγούδι» και «Έγχορδα Μουσικά Όργανα» δικαιούνται να συνοδεύονται από μουσικό. Οι σχετικές πληροφορίες θα πρέπει να σημειωθούν κατά τη συμπλήρωση του εντύπου διαγωνιζομένου.
Το πιάνο παρέχεται. Απαγορεύεται η χρήση του φωνογραφήματος στους συμμετέχοντες στην κατηγορία «Πιάνο».

9. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η Κριτική Επιτροπή αξιολογεί τους διαγωνιζόμενους με βάση την βαθμολογική κλίμακα από 1 έως και 20, λαμβάνοντας υπόψη την καθαρότητα της εκτέλεσης, τις δεξιότητες εκτέλεσης, την τεχνική, την καλλιτεχνική κουλτούρα και την καλλιτεχνία. Το τελικό αποτέλεσμα σχηματίζεται με την αθροιστική βαθμολογία όλων των κριτών.

Εκτός από τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης, κατά την ακρόαση των σολίστ, η Κριτική Επιτροπή θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην αντιστοιχία της εκτέλεσης με την ηλικία και τα χαρακτηριστικά στοιχεία των διαγωνιζομένων, στο επίπεδο των φωνητικών τους δεξιοτήτων, στην ικανότητα δημιουργίας μιας αρμονικής εικόνας επί σκηνής (αντιστοιχία μουσικής, λόγου, ενδυμασίας και κινήσεων).

10. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η σειρά με την οποία θα εμφανίζονται οι διαγωνιζόμενοι καθορίζεται με τυχαία κλήρωση.
Στον ημιτελικό θα περάσουν 54 συμμετέχοντες, από τους οποίους οι 27 θα προκριθούν στον τελικό.
Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να συνδυάσει τις ηλικιακές ομάδες με μικρό αριθμό διαγωνιζομένων ή να διαγράψει μια κατηγορία λόγω έλλειψης των συμμετεχόντων.
Όλα τα παιδιά που έχουν συμμετάσχει στον προημιτελικό θα λάβουν δωρεάν εισιτήριο για τη συναυλία του τελικού.

11. ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Όλα τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό, θα λάβουν πιστοποιητικά συμμετοχής. Όλοι οι φιναλίστ θα λάβουν διπλώματα δαφνοστεφούς του 1ου, 2ου και 3ου βαθμού. Οι συμμετέχοντες που έλαβαν την πρώτη θέση στην δική τους ηλικιακή ομάδα θα απονέμονται κύπελλα και πολύτιμα δώρα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του τελικού θα απονεμηθούν ένα Μέγα Βραβείο (Grand Prix) και ένα Βραβείο Κοινού. Το πρώτο βραβείο απονέμεται με βάση την απόφαση των μελών της Κριτικής Επιτροπής, ενώ το δεύτερο με άμεση ψήφο του κοινού.

Σε αμφιλεγόμενα θέματα, η τελική απόφαση λαμβάνεται από τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής. Η απόφαση της Κριτικής Επιτροπής είναι οριστική και δεν υπόκειται σε αναθεώρηση.

Με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των θεατών κατά το τελικό στάδιο του διαγωνισμού, σε έναν από τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί το Βραβείο Κοινού. Η Κριτική Επιτροπή δεν συμμετέχει στην συγκεκριμένη ψηφοφορία. Όλοι οι θεατές συμπληρώνουν ένα έντυπο και ο νικητής της κατηγορίας αυτής καθορίζεται βάσει του αποτελέσματος της ψηφοφορίας του κοινού.

12. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 7 έως 18 ετών, ανεξάρτητα από την υπηκοότητα και το καθεστώς διαμονής τους στην Κύπρο.

Το τέλος εγγραφής ποσού 30,00 ευρώ καταβάλλεται εντός 10 ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης. Τρόποι πληρωμής:

• Μέσω τραπεζικής μεταφοράς στο N.G.K. Cyprus Advertiser Ltd at Hellenic Bank (IBAN: CY27005002400002400158132207).
• Μέσω μεταφοράς στον λογαριασμό PayPal (το κουμπί πληρωμής βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.vkcyprus.com).
• Στα γραφεία της Vestnik Kipra (τραπεζική επιταγή ή μετρητά).

Το ως άνω τέλος συμμετοχής στο διαγωνισμό πρέπει να παραληφθεί από την Οργανωτική Επιτροπή εντός 10 ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης και το αργότερο μέχρι τις 09/11/2018.

Σε περίπτωση καθυστερημένης καταβολής του τέλους εγγραφής, ο συμμετέχων δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο διαγωνιζομένων.

Σε περίπτωση ανωτέρας βίας, είναι απαραίτητο να ενημερωθεί αμέσως η Οργανωτική Επιτροπή. Η πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος τέλους εγγραφής γίνεται μόνο σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής μέχρι την 01/11/2018. Μετά την ημερομηνία αυτή, το τέλος εγγραφής δεν επιστρέφεται.

Με την υποβολή της αίτησης και την παραλαβή της απόδειξης πληρωμής ο συμμετέχων αποδέχεται τους όρους συμμετοχής που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα www.vkcyprus.com.

Όλα τα έξοδα διοργάνωσης του διαγωνισμού, σχεδιασμού και απονομής των διπλωμάτων, πιστοποιητικών και βραβείων καθώς και της προβολής του διαγωνισμού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας καλύπτονται από την Οργανωτική Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι γονείς και οι δάσκαλοι αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για τα ανήλικα παιδιά τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους όρους συμμετοχής, με την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής ο διαγωνιζόμενος αποκλείεται από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

13. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Γραφεία Vestnik Kipra. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25 590 530 (9:00 - 17:00).
Συντονίστρια του διαγωνισμού: Τατιάνα Τκατσιόβα.
Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων μέσω της ηλεκτρ. διεύθυνσης Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.